Kun talvi saapuu ja lämpötilat laskevat, yksi vaatekappale nousee ylitse muiden – miesten pitkät kalsarit.

Oikeasta materiaalista valmistetut pitkät kalsarit muodostavat eristävän kerroksen, joka auttaa ylläpitämään kehon lämpötilaa. Ne estävät kylmää tunkeutumasta vaatteiden läpi ja korkean hengittävyyden ansiosta kosteus pääsee myös tehokkaasti poistumaan iholta normaalissa arkikäytössä.

Kerrostaminen on todella tärkeää pakkasilla, koska se auttaa säilyttämään kehon lämmön ja suojaa paleltumiselta. Pitkät kalsarit ovat osa kerrostamista ja auttavat näin osaltaan lämmön säilyttämisessä.

 

Puuvilla on paras materiaali pitkiin kalsareihin

Miesten pitkiä kalsareita valitessa tulee kiinnittää huomiota tuotteen laatuun sekä omiin mieltymyksiin ja elämäntyyliin/harrastuksiin sopivaan materiaaliin. Esimerkiksi hikoilulla on jonkin verran vaikutusta valintaan.

Jokapäiväisessä käytössä laadukas 100-prosenttinen tai sekoitepuuvillakangas on paras valinta. Puuvilla on miellyttävää ja luonnostaan hengittävää ja joustavaa, joten se pitää ihon tehokkaasti kuivana ja mukavana.

Puuvilla on myös tunnettu kestävyydestä. Puuvillakalsarit pysyvät hyvässä kunnossa pitkään eivätkä kulu helposti. Ne päinvastoin kestävät kovaakin käyttöä ja useita toistuvia pesuja korkeissakin lämpötiloissa. Tällä on merkitystä hygienian kannalta, koska kalsarien pesu alle 40 asteessa ei poista likaa kovinkaan tehokkaasti. 

Pehmeä ja allergiaystävällinen puuvilla ei myöskään ärsytä ihoa tai aiheuta ylimääräistä hikoilua, kuten jotkut synteettiset kuidut. Kestävä luonnonkuitu venyy sopivasti käytössä, ja palautuu hyvin muotoonsa pesussa.

Pitkät Kalsarit - Sininen/Valkoinen

Huomaa, että puuvillakalsareissa erityisesti korkea polyesteripitoisuus tekee kankaasta epämukavamman ja hiostavamman. Polyesteri heikentää myös pesunkestävyyttä, eli mitä suurempi osuus puuvillaa, sen parempi.

 

Huomioi tämä talvella miesten pitkissä kalsareissa

Puuvillakalsarit tarjoavat kyllä lämpökerroksen, mutta niillä on myös omat rajoituksensa. Erityisesti kovilla pakkasilla runsaasti hikoillessa esimerkiksi merinovilla voi olla kosteudensiirtokyvyltään parempi vaihtoehto.

Voimakkaasti hikoillessa puuvillan kosteudensiirto-ominaisuudet eivät yksinkertaisesti ole riittävät. Todella kosteana/märkänä puuvillalla kestää tovi kuivua, ja erityisesti kolealla kelillä tilanne voi aiheuttaa terveysriskejä.

Tavallisessa ympärivuotisessa käytössä laadukas puuvillakangas on kuitenkin yksi parhaista kalsarimateriaaleista, koska se on hengittävää, kestävää ja joustavaa, ja se tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Mikäli liikahikoilu ei ole ongelmana, puuvilla on kelpo valinta myös pakkasilla urheiluun.

Koska puuvilla hengittää hyvin ja auttaa säilyttämään kehon lämpötilan tasaisena, puuvillaiset pitkät kalsarit toimivat erinomaisesti myös niillä yksilöillä, jotka eivät halua, että sisälle siirtyessä tulee kuuma.

IIVO X MÄHÖNE Pitkät Kalsarit - Musta/Keltainen

 

Laadukkaat miesten pitkät kalsarit 100% puuvillasta

MÄHÖNE suunnittelee miesten pitkät kalsarit intohimolla ja ammattitaidolla. Napakka mutta äärimmäisen mukava istuvuus, tarkkaan harkitut leikkaukset ja huomaamattomat saumat erottavat ne muista alushousuista.

Kalsarit valmistetaan korkealaatuisesta yhdysvaltalaisesta ÖKO-TEX -sertifioidusta puuvillakankaasta. Siinä ei ole haitallisia väriaine-, torjunta-aine-, ym. kemikaalijäämiä, jotka voisivat ärsyttää ihoa. Pitkien kalsarien puuvillakangas täyttää lisäksi tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset U.S. Cotton Trust -protokollan mukaisesti.

Miesten pitkiä kalsareita on saatavana eri tyyleissä, mukaan lukien uusi IIVO X MÄHÖNE tai legendaariseksi muodostunut ruskeankeltainen. Tietysti saatavilla on myös esimerkiksi klassista mustaa pitkää kalsaria.

Joskus laadukkaat pitkät kalsarit pääsevät loppumaan valikoimista pakkasten iskiessä. Kannattaa siis hankkia oma kerrasto hyvissä ajoin, oli se sitten puuvillaa tai jotakin muuta, itselle parhaiten sopivaa materiaalia.

Voit tutustua miesten pitkiin kalsareihin täällä. Ne ovat 100% puuvillaa, ja kokoja löytyy aina 3XL asti.

Jokainen päivä alkaa kalsareista